Zarząd Tatrzańskiej Fundacji Pomocy Społecznej w Zakopanem

4. Klamerus Jolanta - Członek Zarządu
  5. Kułakowska Jolanta - Członek Zarządu
  6. Ustupska Helena - Członek Zarządu

Członkowie Zarządu pracują w Zarządzie Fundacji nieodpłatnie. Nie pobierają za swoją pracę wynagrodzenia, a z przyznanych za rok 2004 przez Radę Założycieli jednorazowych nagród (dla 4 osób) zrezygnowali na rzecz podopiecznych Fundacji.
Każdy wniosek o udzielenie indywidualnej pomocy jest rozpatrywany po zaopiniowaniu go przez pracowników Ośrodka Pomocy Społeczne w Zakopanem lub np. kuratora sądowego.
Zasadą pracy Zarządu jest wypracowanie takich form niesienia pomocy, aby środki finansowe nie trafiały bezpośrednio do rodziców (gdyż ich dystrybucja nie może być wtedy kontrolowana), lecz by pokrywały koszty niesionej pomocy np. zakup książek, przyborów szkolnych, opału, opłaty za pewne bieżące czy zaległe świadczenia opłaty pobytu w zakładach, dożywianie w szkołach, dofinansowanie sprzętu medyczno - rehabilitacyjnego itp.
Fundacja współpracuje z Ośrodkiem Pomocy Społecznej w Zakopanem, Sądem Rejonowym w Zakopanem, Kuratorami sądowymi z naszego terenu, z Urzędem Miasta Zakopane oraz z Pełnomocnikiem Burmistrza ds. Rozwiązywania Problemów Alkoholowych.
Fundacja jest otwarta na współpracę ze wszystkimi organizacjami samorządowymi, stowarzyszeniami i organizacjami pozarządowymi, które mają w swojej działalności statutowej cele zbliżone do statutowych zadań naszego stowarzyszenia i akceptują statut Fundacji oraz dotychczasową działalność Zarządu
Dotychczas działalność Fundacji obejmowała teren Podhala, jednak w tym okresie rozpatrzono pojedyncze wnioski z innych regionów Polski

Pogoda dla Zakopanego

Partly Cloudy

-2°C

Zakopane

Partly Cloudy

Humidity: 52%

Wind: 8.05 km/h

• 24 Mar 2016

Clear 4°C -5°C

• 25 Mar 2016

Partly Cloudy 7°C -1°C

Odwiedza nas 21 gości oraz 0 użytkowników.